NOU CIRCUIT 7 x 24: COORDINACIÓ DE L'EAP ROQUETES – CANTERES AMB EL CUAP HORTA

“Yo hago lo que usted no puede, y usted hace lo que yo no puedo. Juntos podemos hacer grandes cosas” Mare Teresa de Calcuta

El gener del 2011 es posa en funcionament el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Horta, situat al carrer de Sant Gaudenci número 21-23, a pocs metres de la Ronda de Dalt. El CUAP Horta és el centre de referència per a l’atenció de les urgències de baixa i mitjana complexitat, entre d’altres, per a les veïnes i veïns del barri de Roquetes. Està dotat amb tecnologia de suport al diagnòstic (laboratori, electrocardiograma, radiologia digitalitzada) i d’espais adequats per a la observació dels pacients i per iniciar i fer seguiment de tractaments intensius.

El CUAP Horta és un dispositiu d’urgències modern que treballa en xarxa amb la resta de serveis d’urgències de la zona nord de Barcelona (Hospital Vall d’ Hebron, CUAP Cotxeres i CUAP Casernes de Sant Andreu). Aquest treball fa possible una atenció de qualitat gràcies a l’ús compartit de la història clínica, de les proves diagnòstiques realitzades a qualsevol dels serveis i de protocols d’atenció a les principals malalties que generen demandes urgents.

Aquesta coordinació ha permès la creació del circuit 7 x 24 dirigit a l’atenció de pacients amb malalties cròniques i de complexitat quan el CAP és tancat (bàsicament els caps de setmana i dies festius). D’aquesta manera, els professionals de medicina o de infermeria de l'EAP Roquetes - Canteres, entre d’altres EAP de la zona , identifiquen els pacients inestables o amb risc de patir una descompensació i el CUAP en fa un seguiment telefònic i activa el dispositiu més adient per a la seva atenció: des de la simple trucada telefònica d’un professional sanitari, a la mobilització d’una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques per traslladar el pacient al CUAP o a l’Hospital Vall d’ Hebron.

S’espera que el seguiment permanent durant els 7 dies de la setmana les 24 hores del dia millori la qualitat assistencial i redueixi el nombre d’ingressos hospitalaris.

EAP ROQUETES -CANTERES I DIRECCIÓ CUAP HORTA

Comentarios