Ingredients per 4 o 6 persones
· 1 pollastre de pagès sencer plomat i net.
· 1 beina de canyella.
· 2 cebes.
· 1 raig de conyac.
· oli i llard.
· sal i pebre negra.
· herbes aromàtiques.
· fruites seques: préssec, orellanes, prunes seques remullades, pinyons enrossits a la paella amb oli i llard i trossos de poma.
Preparació:
Unteu el pollastre amb llard, salpebreu-lo. Poseu-lo en una rostidora fonda (o bé en una plata fonda que pugui anar al forn) juntament amb oli i llard. Afegiu-hi les herbes, les cebes tallades grosses, un tros de la beina d’una canyella i un bon raig de conyac. Amb el forn ja calent, 190ºC poseu-lo a la rostidora tapada o plata tapada amb paper de plata durant dues o tres hores (depenent del pes del pollastre: calculeu 1 hora per quilo). Comproveu-ne la cocció, i una estona abans poseu totes les fruites que us agradin i que ja tindreu preparades.
Comentari: també podeu fer la mateixa recepta amb un pollastre farcit amb préssec sec, panses, pinyons enrossits a la paella amb llard, prunes seques remullades i orellanes.
Comentarios
Publicar un comentario