FELIÇ CASTANYADA ROQUETES!!!!



Aquest any es un any diferent a altres anys, però això no farà que deixem de celebrar, tenim moltes  coses bones per que somriure encara que sigui per sota de la mascareta :)


Podem cantar i ballar...

Això si, sense llevar-nos la mascareta




Podem recollir castanyes o comprar-les al super 









Podem cuinar-les al foc o al forn







Podem fer panellets amb la nostra família....

o soles ..


 
i per això , des de els grups de MÉS AMB MENYS volem compartir amb totes vosaltres aquesta recepta de Panellets per que podeu fer-la a casa

Ingredients:

250 grs de farina de ametlla
125 grs de sucre blanc
75 grs de coco ratllat
50 grs de pinyons
50 grs de ametlla granet
1 patata mitjana
1 llimona 
1 ou

Preparació: 

Temps de preparació: 30 min + 3 hrs de deixar la massa a la nevera


como ho fem?


1- Pelem la patata i la tallem en 4 trossos
2-Posem la patata a bullir durant uns 20 min. Quan estigui feta la xafem amb una forquilla i reservem fins que estigui freda
3-Ratllem la llimona 
4-En un bol barregem, la frina de ametlla,  la pell de la llimona ratllada i el sucre blanc, quan estigui tot be barrejat afegirem la patata
5-Embollicarem la massa amb un drap net i una mica humit. El portem a la nevera i esperem 3 hrs.
6-Passat aquest temps ja podem manipular la massa.


COCO, PINYONS O AMETLLES...

Separarem la massa en tres parts

Panellets de coco: Agafem els 50 grs de coco i barregem la meitat amb la massa , Ara farem petites boletes o volcans que passarem per el coco ratllat que ens queda.

Panellets de pinyons: Agafem un altre part de la massa y farem petites boletes.  Separarem la clara de la rovell del ou . mullarem els pinyons amb la clara i amb molta paciència afegirem els pinyons a les boletes estrenyent una mica.

Panellets de ametlla: amb la ultima part de massa que ens queda farem petites boletes que passarem per la ametlla a granet fins que estiguin tots coberts

Mentre posem a escalfar el forn a 180 graus

Amb el rovell pintarem els panellets abans de posar-los al forn per que tinguin mes brillantor. Quan estiguin pintats els posarem amb paper de forn a la safata i els cuinarem durant 15 min o fins que estiguin daurats.


Que tingueu una bona castanyada i que l`any que ve puguem celebrar-les totes juntes.

Que aprofiti!!!!



 Sol
Tallerista  dels grups de cuina del projecte Més amb menys de Roquetes.











 


Comentarios