Dia Munidal Sense Tabac

PROHIBICIÓ TOTAL a qualsevol forma de publicitat de tabac
(Document oficial de l’Organització Mundial de la Salut OMS)

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit «PROHIBICIÓ TOTAL a qualsevol forma de publicitat de tabac», com a tema del proper Dia Mundial sense Tabac, que tindrà lloc el dijous 31 de maig de 2013.

Les estadístiques mostren que la prohibició de la publicitat i el patrocini del tabac és una de les formes més rendibles de reduir la demanda de tabac, segons el que assenyala l'Organització Mundial de la Salut (l'OMS). Per aquest motiu, l’OMS encara el Dia Mundial sense Tabac 2013 demanant la prohibició total de tota forma de promoció d'aquest producte.

Si l’any passat l'OMS triava com a tema per a la seva campanya la interferència de la indústria tabaquera per a aquest Dia, que se celebra el 31 de maig, el 2013 se centrarà en la necessitat d'acabar amb la publicitat, la promoció i el patrocini del tabac a tot el món.

Totes les parts representades en el Conveni marc de l'OMS per al control del tabaquisme del 2008 van acordar que s’incitaria a dur-ne a terme el compliment en els cinc anys següents a la seva entrada en vigor. En cas de no poder-se formular es demanava que s’apliquesin restriccions al més completes possibles, segons la seva constitució o principis constitucionals. A la majoria de països els falten prohibicions completes.

L'evidència mostra que prohibir completament la publicitat condueix a reduir el nombre de persones que s'inicien i que continuen fumant. A més, s’ha de recordar que el consum de tabac és la causa principal evitable de mort i que, actualment, és responsable de la mort d’un de cada 10 adults a tot el món.

Per ajudar a reduir el consum de tabac i prohibir la publicitat, promoció i patrocini complerts; el
que funciona es contrarestar:
  • L’engany i la naturalesa enganyosa de campanyes de màrqueting de tabac.
  • L'exposició inevitable dels joves al màrqueting de tabac.
  • El fracàs de la indústria del tabac per una autoregulació que sigui més eficaç.
  • I la ineficàcia de prohibicions parcial

Comentarios